Božja pouka za muža i ženu u braku

Posted by

Žene, svojim se muževima pokoravajte kao Gospodinu! …Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu i sebe predao za nju! …Tako trebaju muževi ljubiti svoje žene kao svoja tijela. Tko ljubi svoju ženu, sebe ljubi. (Efežanima 5,22.25.28).

U ovim stihovima Bog poučava supružnike kako trebaju živjeti zajedno kao muž i žena.

Božje upute za ženu:

Budi pokorna svom mužu. Biti pokoran ne znači jednostavno poslušati. To znači da se trebaš voljno prilagoditi svom mužu, njegovoj osobi i njegovom životu. Bog ne očekuje da svaki put skočiš čim ti muž kaže: „Skači!“ Ponekad muževi zahtijevaju ovakvu vrst poslušnosti, ali takva tiranija je jedan od plodova prokletstva grijeha a ne dio Božjeg plana za brak. Ono što trebaš učiniti je da svoje misli, osjećaje, riječi i djela uskladiš s velikom stvarnošću tvog života, naime, da si žena i pomoćnica tvog muža. To je časna uloga i svom ćeš suprugu ukazati čast ako mu se s radošću pokoravaš.

Božje upute za muža:

Voli svoju ženu, kao što voliš samog sebe. Bog ti ne veli da trebaš vladati nad svim ženama ili kod kuće izigravati „šefa“ naređujući svojoj ženi. On ti zapovijeda da je voliš! To znači da je poštuješ (1.Pt 3,7), da pred drugima pohvalno govoriš o njoj, da imaš obzira prema njezinim stavovima, željama i osjećajima, te da se čak za nju i žrtvuješ kao što je i Krist ljubio Crkvu i sebe predao za nju. Ona treba biti tako važna u tvojim mislima i naklonostima da kad ljubiš nju, ljubiš samog sebe.

Žene koje su pokorne svojim muževima i muževi koji ljube svoje žene – to je put kojeg je Bog predvidio za supružnike kako bi primili blagoslov postajući uistinu jedno tijelo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s