Lew Wallace

Posted by

Jednom prilikom, putujući vlakom, general Lew Wallace je sreo poznatog ateistu, pukovnika Ingersolla.

Razglabali su o svemu i svačemu, uključujući i „besmislicu kršćanstva“. Ingersoll je izazvao Wallacea predloživši mu: „Ti si inteligentan i obrazovan. Zašto ne bi napisao knjigu koja će dokazati da je kršćanstvo doista besmislica i da Isus Krist nikad nije postojao! To bi sigurno bio bestseler!“

Wallace se odmah prihvatio posla. Oduševljavala ga je pomisao da će postati popularan. Godinama je sakupljao materijale za svoju knjigu.

Već je bio napisao četiri poglavlja, kad je odjednom ostao kao pogođen činjenicom da je Isus Krist doista postojao.

Čak je postao uvjeren da je taj Isus bio više nego samo povijesna osoba. U dobi od 50 godina Wallace je prvi put u životu pao na koljena i molio se. Molio je Isusa Krista, Sina Božjeg, da ga spasi i podari mu svoj vječni život.

Tada je odlučio da drugačije napiše četiri poglavlja svoje knjige.

Rezultat je bio bestseler „Ben Hur“, po kojem je kasnije snimljen i istoimeni film – jedan od najvećih hitova svjetske kinematografije. Tako je general Wallace postao impresivan primjer radikalnog obraćenja na vjeru u Isusa Krista.

Božje tajne ne mogu se prepoznati ljudskim okom, niti se mogu dokučiti samo razumom. One se uočavaju očima srca koje sâm Bog mora prosvijetliti. (pročitaj Efežanima 1,18)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s